Nagyításhoz kattintson a képre!

Folyamatos terhelést biztosít az egész combnak és a farizmoknak egyaránt. Megdolgoztatja a combfeszítőket, hajlítókat és közelítőket is. Az egyik legjobb fajta kitörés, főleg folyamatosan végezve pihenő nélkül, mert nem csak a combizmok, hanem az állóképesség, a keringési- és légzési rendszer is fejlődik. Mivel egy lábon végzed a gyakorlatot rengeteg stabilizáló izmod dolgozik és az egyensúlyod is fejlődik. Nem kell megijedni, ha eleinte el akarsz dőlni, később jobb lesz.  Az egylábas végrehajtás ellenére mindkét láb dolgozik, az elöl lévőn van a nagyobb terhelés, de a hátulsó is kap terhelést.
A gyakorlathoz szükség lesz egy step padra, de székre vagy más emelvényre, esetleg egy bordásfal megfelelő magasságban lévő fokára is teheted a lábad. Minden egyebet a kitörés szabályainak megfelelően végezz. Kiinduló helyzetben az egész tested, a fejed, a törzsed, sőt a lábfejed is végig előre néz, nem fordítod semerre az egész gyakorlat során. Ereszkedj le, míg az elöl lévő lábad párhuzamos nem lesz a talajjal. Figyelj, hogy a térded ne menjen a lábujjaid elé. A hátad legyen egyenes. Kicsit előre fogsz dőlni, ez természetes, de törekedj arra, hogy minél egyenesebben tartsd magad. Mikor a far- és lábizmaid erejével visszajössz kiinduló helyzetbe, figyelj arra, hogy fenn ne feszítsd ki teljesen a térdedet, picit maradjon behajlítva. Leereszkedéskor lélegezz be, felálláskor lélegezz ki.
Kezdetben csináld saját testsúllyal, később foghatsz a kezedben egy-egy kézisúlyzót is magad mellett lógatva. Eleinte a karjaid tartsd elöl összekulcsolva, ez segít az egyensúlyozásban, de csípőre is teheted. Gyakorlottak akár homokzsákot is vehetnek a nyakukba.