Nagyításhoz kattintson a képre!

Ennél a gyakorlatnál elsősorban a combhajlító és a farizom kap terhelést, másodsoron pedig a gerincfeszítő izmok, a hasizom, valamint az alkar izmai, lapocka körüli izmok.
Állj szűk terpeszben, a lábfej és a fej is előre néz, majd fogd meg a rudat vállszélességben. Egyenes háttal hajolj kissé előre. A rudat szorosan a tested előtt tartva engedd le a térded alá, a csípőd (feneked) enyhe hátratolásával. Az alsó holtpontban engedd a combhajlítódat teljesen megnyúlni, majd feszítsd meg a fenekedet, és egy lassú, de határozott mozdulattal a csípődet előre hozva emelkedj fel ismét a kiinduló pozícióba.
Amikor leengeded a rudat, szívd be, amikor felhúzod a rudat, fújd ki a levegőt! A mozdulat során SOHA SEM lehet görbe a hátad! Tartsd enyhén homorúan, vagy legalábbis egyenesen a derekadat a teljes mozdulat során. A cél mindig a sérülés kockázatának elkerülése. A karok itt is kampóként funkcionálnak, ne segítsünk be a háti szakasszal a felhúzás során!
A súly megválasztásával bánjunk csínján, pláne ha kezdők vagyunk, mert a gyakorlat során a gerinc és az alsó háti szakasz is fokozott terhelésnek van kitéve.
Javaslom, hogy első (pár...) körben mindenképp magával a mozdulattal ismerkedj meg, tanuld meg a helyes kivitelezési formát, illetve érezd, hogyan tudod a combhajlítókat maximálisan bevonni a munkába! Ne magára a lehajolásra, hanem a súly leengedésére koncentrálj, ne a derekadból, hanem a combod erejéből húzd fel a súlyt! Ezt úgy tudod könnyen elérni, hogy nem a törzs egyenesítésével, hanem a farizom összeszorításával és a csípő előrehozásával indítod az emelést.
Figyelj rá, hogy a súly felemelésénél, a felső pozícióban nem kell a felsőtestedet hátra erőltetni! Ha a függőleges síknál hátrébb kerül a felsőtested, akkor a feszítést a combod és a farizmod helyett az alsó háti szakasz fogja átvenni.