Mariam Hernández, a spanyol színésznő blogjában számol be az elektromos stimulációval kapcsolatos igazságokról és tévhitekről.
Az alábbiakban olvashatjátok beszámolóját és megnézhetitek képeit az edzésről.


„Először a televízióban láttam sok évvel ezelőtt a ” csodálatos elektródákat” melyek alvás, tévézés és pihenés közben mutatták be a hihetetlen átalakulást a szervezetben, természetesen mindezt felülések és más gyakorlatok nélkül! (Ne felejtsük el a modellek arcán a fantasztikus örömet, mosolyt miközben élvezik az új találmány hatását J).

Kár, hogy csodák nem léteznek, és hogy ezek a kis gépek nem hozták a várt eredményt.

Sok megtévesztés volt ezzel kapcsolatban, ezt személyes tapasztalatból tudom. Bevallom, én sokszor estem kísértésbe (hibába) és kipróbáltam különféle központokban az elektromos stimulációt, de csak nem vettem észre változást.
Azonban van egy gép, ami meglepett, végigcsináltam egy 10 alkalmas tréninget és már látható a javulás, ezért szerettem volna beszámolni róla.

Az E-Fit egy komplett edzés elektromos impulzusok használatával.  Eléri a mélyebb izom rétegeket, amelyeket nehéz megváltoztatni a hagyományos képzési formával, és ezt a gyakorlatok mellett egy speciális ruházat használatával éri el melyben az elektródák stimulálják az izmokat kívülről.
Ez nem egy passzív torna, sőt, inkább aktív gyakorlatokkal kombinálva használjuk a gépet (az érzés nagyon furcsa először, de nagyon gyorsan megszoktam). Ez egy személyi edzés, mert van mellettem egy edző, aki bemutatja és elmondja a gyakorlatokat és beállítja az intenzitást minden izomcsoporton attól függően, milyen az állóképességem és mi a célom.

Az elektromos izom-stimulációval kapcsolatban a tapasztalatom, hogy Igazság vagy Tévhit:

* Igazság:

- Összességében fáradságot és időt takarítunk meg. A 20 perces edzés gyakorlatokkal kombinálva egyenértékű a 90 perces edzőtermi edzéssel.
- Ízületkímélő.
- Tökéletes vele a fogyás, ha ez a cél. A testsúlycsökkenés figyelemre méltó, az eredmény gyorsabb.
- Ha elsősorban a kritikus területeket szeretnéd formálni, mint a fenék vagy a has, a megfelelő képzési program kiválasztásával elérhető a kívánt cél. Én többnyire a fenék izmaira dolgoztam, és meg kell mondanom, hogy valóban segít megerősíteni. Ebben az esetben az edző a választott területre összpontosítva tartja az edzést.
- A cellulit csökkenthető egy speciális programmal. Végre valami, ami segít a harcban!

- Felejtsd el, hogy ez nem fárasztó, nagyon megmozgatott és megizzasztott. Ez 20 perc edzés megállás nélkül, a végén kimerültem, és a következő napon alig bírtam megmozdulni az izomláztól.
- Önmagában persze ez sem segít, vigyázni kell az helyes étkezésre a célok eléréséhez. Ha fánkot és hasonlókat eszünk, akkor nem veszünk észre semmi változást, Cest la vie;)

- Ez egy kiegészítő edzés, nem helyettesíti pl. a futást, egyéb aerob sportokat. Fontos, hogy kombináljuk valamilyen aerob sporttal, mint a futás, úszás vagy bármely más mozgásformával az edzőteremben.

- Légy kitartó, a változás nem azonnal következik be.

- Sajnos ez nem a legolcsóbb tréning, viszont sok E-Fit központban az első edzés ingyenes, és vannak akciók, amelyek segítségével költség hatékonyabban hozzájuthatsz a bérletekhez. „

 

Az eredeti blog bejegyzés itt tekinthető meg:
http://blogs.glamour.es/mariam-hernandez-running-fitness-deporte/electroestimulacion-verdades-y-mentiras/